FUSE – SPORTS 

Bij Fuse bieden wij alleen smallgroup -training aan.
Dit betekend dat alle sportlessen een maximum hebben van 12 deelnemers.

Voordelen hiervan zijn:

  • Al onze trainers hebben de tijd voor persoonlijke aandacht
  • Coaching op uitvoering en techniek
  • Geen massagevoel
  • Ieder kan trainen op zijn eigen niveau
  • Hoge begeleiding voor optimaal resultaat
  • De juiste motivatie en stimulatie om je door de training heen te slepen

Power walk/ Fit walk

Bij de power walk wordt er in een stevig tempo, met een actieve houding, doorgewandeld. Het wandelen wordt afgewisseld met krachtoefeningen waardoor je niet alleen fitter, maar ook sterker wordt.

De les is voor iedereen toegankelijk. Je kunt op je eigen tempo meelopen en de oefeningen zijn eenvoudig, terwijl toch elke spiergroep aan bod komt!

Fanatiek lopen in de buitenlucht terwijl je geniet van de omgeving en tegelijkertijd werkt aan je uithoudingsvermogen en kracht. Dat wil jij toch ook?!

Dus zien we je snel bij een van onze power walk lessen?

 

Met personal training werkt u samen met één vaste, persoonlijke trainer aan een gezonde leefstijl.
Uw coach helpt u te komen tot een gezonde conditie, een sterk lichaam dat in balans is en een levensstijl die u zich gemakkelijk eigen kunt maken.

Bij ons komt u alleen voor blijvend resultaat;

  • Wij geloven in de drie-eenheid: sporten, voeding en coaching;
  • Samen werken aan een gezonde leefstijl die bij u past.
  • De doelstelling die gesteld is samen bereiken.

Personal training is meer dan alleen sporten. Samen met uw trainer bepaalt u concrete doelen voor een gezonde, actieve leefstijl. Om die te realiseren is het noodzakelijk een goede balans te vinden in bewegen, voeding en ontspanning.

Samen gaan we daarnaar op zoek. Ook kijken we naar wat belangrijk is bij gedragsverandering en waarmee u rekening moet houden voor een blijvend resultaat. Zie het als een soort opleiding. Een wijze les waarin u een uitgebalanceerde leefstijl aanleert, die u een leven lang zelfstandig vol kunt houden.

Meer informatie? neem vrijblijvend contact met ons op zodat wij u van alle informatie kunnen voorzien

De fullbody workout  is een training voor het gehele lichaam en daarbij gericht op mentale en fysieke ontwikkeling. Dit is door middel van kracht-, stretch-, yoga- en cardio-oefeningen. De work-out is een afgeleiden van de bootcamp en naast het trainen met eigen lichaamsgewicht komen hier ook materialen aan te pas; denk hierbij aan de kettlebel, gewichtjes en steps. Mede door deze combinatie is de work -out uitdagend voor zowel mannen & vrouwen.

Tijdens de work -out komen verschillende spiergroepen aanbod, deze worden op diverse manieren uitgedaagd om zich te ontwikkelen. De workout wordt op een laagdrempelige manier gegeven zodat het toegankelijk blijft voor iedereen. Het niveau bepaal je door de bewegingen en oefeningen zo krachtig mogelijk uit te voeren. Naarmate je vaker gaat meedoen aan de workout wordt je vanzelf sterker en soepeler waardoor de oefeningen makkelijker worden om uit te voeren.
Geschikt voor: Afvallen, conditie & krachtontwikkeling

BBB pakt drie belangrijke B’s van je lichaam aan, namelijk Buik, Benen en Billen! In slechts een uur tijd train je al deze ‘probleem gebieden’ met behulp van cardio- en krachtoefeningen. Door de ideale combinatie van cardio- en krachttraining verbrandt je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan het strakker maken van je lichaam! BBB is daarom de perfecte fitness workout voor personen die willen afvallen en aan hun conditie willen werken.

Tijdens een BodyShape les zal je op plezierige wijze (op muziek) werken aan onderdelen als kracht, balans, vitaliteit en conditie. Doordat je diverse materialen gebruikt, train je altijd op een gevarieerde manier, waardoor geen enkele training hetzelfde is. Iedere les is in een aantal blokken opgedeeld. Om je spieren op te warmen en blessures te voorkomen, zal je altijd starten met een warming-up.

Na de warming-up is het tijd om te gaan zweten! Middels een aantal high impact oefeningen zal je vetverbranding worden geactiveerd en je uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld. Hierna volgen een aantal spierversterkende oefeningen met de focus op de BBB (Buik, Benen en Billen). Om je hartslag te laten dalen en je spieren weer op lengte te brengen, zal iedere les worden beëindigd met een cooling-down.

Tijdens de training laten wij de kids zweten, hard werken en daarnaast lol met elkaar maken!

De training bestaat onder meer uit: estafettes, rennen, springen, tijgeren, opdrukken, buikspieroefeningen, conditietraining, samenwerken, voedingstips voor bepaalde doelstellingen en nog veel meer stoere activiteiten.
Met als uiteindelijk doel de kids op een leuke manier fitter te maken en plezier te beleven aan een uur kei hard sporten samen met je vrienden :-)!
Elke week is het verzamelen bij Dansschool Fuse en ga je vanuit hier (afhankelijk van het weer) op pad of blijf je in de zaal.

Het doel van de Kids-Gym is verdere uitbreiding van oefeningen gericht op de motorische ontwikkeling. Oefeningen bestaan uit:  balanceren, zwaaien, klauteren, werpen en vangen, springen, rollen, stuiten en lessen met materialen zoals hoepels, ringen, blokken en ballen. Daarbij maken ze kennis met verschillende toestellen en worden er sportieve spellen gespeeld maar het hebben van plezier met andere kinderen tijdens het gymmen blijft het belangrijkst.

Kids – Gym is voor kinderen vanaf 4 jaar. Vanuit deze groep bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar Kids – Bootcamp

Samen werken, zweten, leren, elkaar motiveren en vooral veel plezier hebben! Dat is Ouder en Kind Bootcamp. Samen met je kind oefeningen doen, je kind inzetten als extra gewicht om je eigen oefening zwaarder te maken en/of met je kind op je rug een parcours afleggen! FUN, FUN & FUN!!

Pilates is een heerlijke les waarbij we op een fijne en rustige manier met ons lichaam aan het werk gaan. Door de perfecte combinatie van kracht en souplesse maak je je lichaam krachtiger, strakker, fitter en meer ontspannen. Je leert om de juiste spieren aan te spannen zonder daarbij pijn of last in andere spieren te voelen. Dus geen last meer tijdens het sporten van je nek of rug want dat is helemaal niet nodig! Zodra je alle spiergroepen hard aan het werk hebt gezet kun je heerlijk ontspannen tijdens de meditatie. Even helemaal niets en genieten van de rust en de souplesse in je lichaam.

Yin Yoga is de meest rustige yogavorm. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).
Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spierspanning loslaat. Yin yoga werkt niet alleen ontspannend voor de spieren, maar ook mentaal. Zo kun je beter omgaan met stress, voel je jezelf meer ontspannen en geeft Yin yoga een fijn gevoel!

Fuse is er nu ook voor iedereen die een persoonlijk fitnessprogramma wilt volgen om klachten aan het lichaam te verminderen.
In deze les wordt er samen gewerkt aan jouw individuele programma.
Hierbij spelen we in op het voorkomen van blessures en/of het op tijd in grijpen bij een opkomende blessures of als vervolgtraject op fysiotherapie Je bent ook van harte welkom voor al jouw vragen rondom de preventie van blessures. Wekelijks is er persoonlijke begeleiding en wordt er gezamenlijk getraind met andere deelnemers. In de trainingen wordt er gewerkt aan SMR. De Stabiliteit en Mobiliteit worden verbeterd en de Spierkracht wordt opgebouwd.

Bewegen is belangrijk voor jong én oud. Deze les is de ideale manier om aan conditie, uithoudingsvermogen, balans en lenigheid te werken. Met de Samen – Fit houdt je spieren en gewrichten soepel. Daarnaast kun je tijdens deze les samen met leeftijdsgenoten aan een betere lichamelijke conditie werken, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Werk in een ontspannen en gezellige sfeer aan je algehele fitheid!

Zumba is verfrissend, verslavend en opzwepend! Het is een pittige maar vrolijke Work-out overwegend gegaan op Latijnse- Amerikaanse ritmes.Letterlijk betekent Zumba snel bewegen en veel lol hebben en dat spreekt velen blijkbaar aan. Zumba is inmiddels wereldwijd ingeburgerd en heeft veel aanhangers.

Naast plezier maken en bewegen, train je zonder dat je het door hebt alle spiergroepen van je lichaam. Het is een ware calorieverbrander tot wel 700 calorieën per les. Je krijgt meer conditie en uithoudingsvermogen maar je wordt ook soepeler.

Zumba Gold is een Zumba variant met een lagere intensiteit en dus uitermate geschikt voor beginnende sporters en senioren! Zumba Gold brengt fitness en dans samen in één effectieve workout. Deze les geeft je een interval workout gebaseerd op de leukste Latijns-Amerikaanse dansstijlen als salsa, merengue en bachata.

Zumba Gold is de ideale les voor mensen die op een leuke manier willen afvallen of hun conditie willen verbeteren. Zumba is leuk, energiek en het geeft je een fantastisch gevoel!

Trainen + dansen! Jazeker, met Dance Fit! Een simpele en leuke Fullbody Workout waarbij de moves impact maken op de BBB-zone (buik, billen, benen). De hoge energie in de les zorgt voor een hoge vetverbranding.

Dance Fit is dus een Fullbody Workout waarbij veel wordt gedanst op verschillende dansstijlen, zoals Merenque, Disco, Salsa, Latin Dance en Cumbia. Naast dans is er ook een gedeelte krachttraining en wordt er afgesloten met een coolingdown om deze workout compleet te maken.

TABO – shape is een intervaltraining van 60 minuten, waarbij intensief bewegen telkens wordt afgewisseld met bewuste ontspanningsmomenten. De laatste 5 minuten wordt afgesloten met een totale stretching van het gehele lichaam. De sportles is een combinatie van Pilates, Bodypump, Fitness, Core, Aerobics en oefeningen uit de fysiotherapie praktijk.

In deze les wordt iedere week dezelfde sequence gegeven. Dat zorgt ervoor dat je snel de yogahoudingen leert kennen, minder hoeft na te denken, sneller progressie maakt en makkelijker in de flow komt tijdens de les.

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

Vinyasa Yoga zorgt voor een krachtig en vitaal lichaam en richt zich op het yang element waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Deze poses zijn voor het ontwikkelingen van kracht, spieren verstevigen, balans en uithoudingsvermogen.

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.Het positivieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

Elke houding kan aangepast worden aan jouw niveau. Je wordt bewust van je eigen lichaam, je adem, je zintuigen en gedachten.