FUSE – DANCE

Kleine kinderen moeten lekker veel kunnen bewegen en hoe kan dat beter dan door ze lekker te laten dansen!
De peutertjes mogen hun fantasie loslaten en ondertussen wordt er gewerkt aan de lichamelijke ontwikkeling van het kind.

Kan jouw kind niet stil blijven zitten als hij of zij muziek hoort? Daar hebben wij Kids-dance voor!
Spelenderwijs worden motoriek en ritmegevoel gestimuleerd. Het meest belangrijke van alles is: plezier hebben in dansen!
Samen bewegen op muziek, basispasjes en dansjes op vrolijke muziek.

Streetdance & Hip Hop is een verzamelnaam voor vele stijlen: Popping, Locking, Krump, Old Skool, House, Swingbeats enz.. Doordat vele stijlen met elkaar gecombineerd worden is Hip Hop zo gevarieerd en uitdagend.

Het barst van zelfvertrouwen, lef en dynamische bewegingen! In tegenstelling tot de klassiekere dansvormen die hoog in het lijf zitten zit Hip Hop laag in je body, vanwege de roots in de Afrikaanse dans. Net zoals Afrikaanse dans hoort Hip Hop vol overgave te worden gedanst, een ruwe vorm van expressie. Woede, uitzinnige blijheid, verdriet; vloeiend en staccato. We dansen op eigentijdse beats, raps en ritmes.

SELECTIETEAMS / seizoen 2018-2019:

Lil Rascals – Kids
Fusion Crew –  Junioren

DEMONSTRATIETEAMS / seizoen 2018-2019:

The Rebels – Kids
The Fuse Allstars – Kids (2e NK 2019)
Big Trouble – Junioren
Top Notch – Junioren (1ste NK 2019)
All Eyes On Us – Jeugd  (2e NK 2019)

Meer informatie om deel te nemen aan een wedstrijdteam of deze te boeken voor een show?
Neem contact op via info@dansschoolfuse.nl

 

Bij de allerjongste start het ontwikkelen van een dansgevoel voor klassiek ballet al. Kleuters maken in deze les kennis met dans, muziek en expressie. Aan de hand van diverse thema’s wordt de fantasie van het jonge kind geprikkeld om op ontdekking te gaan naar de vele bewegingsmogelijkheden die klassiek ballet rijk is. Naast improvisatieopdrachten zijn er vastgelegde oefeningen om te werken aan de (ballet)houding, het ritmegevoel en bovenal dansplezier!

Klassiek ballet is een theaterdans die al vele jaren in ontwikkeling is, zo zijn er verschillende methodieken ontwikkeld. In de danslessen bij Fuse wordt de methode van Vaganova gevolgd, deze Russische methode is een veelgebruikte methode in dansend Nederland.
Middels de methode ontwikkelen de leerlingen danstechnische kwaliteiten, dansbeleving wordt gestimuleerd en samen maken de leerlingen veel dansplezier. In de lessen klassiek ballet bij Fuse wordt er op deze drie verschillende punten ingezet. Thematische danslessen zorgen ervoor dat de dansbeleving gestimuleerd wordt, de creativiteit de vrije loop mag gaan en de muzikaliteit wordt ontwikkeld om zo de componenten van klassiek ballet eigen te maken.

Ren, draai, spring, val, rol en zwaai.
Moderne dans is een heerlijke uitdaging waarbij het hele lichaam betrokken wordt. Danslessen waar plezier, techniek, beleving en dynamiek voorop staat.

Tijdens deze lessen leer je de techniek van de moderne dans en ontwikkel je een goed dansgevoel. Naast de techniek, proberen we ook te werken aan de beleving in dans. Wat voor verhaal vertel je, wat wil je uitstralen of overdragen? Hierdoor blijft het niet alleen bij danspasjes, maar krijgt de dans meer diepgang.
Je wordt zowel fysiek als mentaal uitgedaagd, als een echte performer!

In deze lessen staat dansplezier voorop, net als veel aandacht voor techniek. Behalve de gezelligheid van een groep is er ook veel individuele aandacht en proberen we iedereen op zijn manier te laten groeien en ontwikkelen.

Breakdance is een dansstijl die is ontstaan in New York. Het vormt samen met rap, graffiti en dj-ing de vier elementaire onderdelen van Hiphop.
Het is een mix van grondsporten, acrobatische bewegingen en dansbewegingen.
Breakdance is voor zowel jongens (b-boys) als meisjes (b-girls) die houden van veel bewegen, muziek en dans! Het is vet om te zien, stoer om te doen en cool om te leren!

In het begin leren de b-boys en b-girls simpele danspasjes en basis moves (freezes).
Naarmate b-boys en b-girls vorderen in het breakdancen leren ze meer uitdagende tricks & moves en werken ze ook aan creativiteit, originaliteit en het ontwikkelen van een eigen stijl.
Tijdens de lessen wordt er ook gewerkt aan het ritmegevoel, expressie en doorzettingsvermogen.

 

Naast de regulaire danslessen hebben we ook danslessen voor kinderen met een motorische- of kinderen met een verstandelijke beperking. Een dansles waarin plezier hebben en genieten van dansen op de voorgrond staat. De dansles bestaat uit verschillende thema’s, waarbij rekening gehouden wordt met de verschillende fysieke mogelijkheden van de leerlingen. Tijdens de les er ook aandacht en tijd voor creativiteit en samenwerking. De dansles wordt gegeven op de muziek van nu.

Afro Dance is een dansvorm waarbij je verschillende dansbewegingen maakt op Afro beats. Afro Dance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen maar ook rustige, vloeiende bewegingen. In deze swingende, vrolijke les wordt gebruik gemaakt van Afrikaanse muziek maar ook zeker van moderne nummers met Afrikaanse invloeden. Samen met onze enthousiaste docente ga je werken aan een choreografie waar het gaat om goede energie. De Afrikaanse bewegingen laten je ervaren hoe het is om alles los te laten en je helemaal vrij te voelen.