FUSE – DANCE

Kleine kinderen moeten lekker veel kunnen bewegen en hoe kan dat beter dan door ze lekker te laten dansen!
De peutertjes mogen hun fantasie loslaten en ondertussen wordt er gewerkt aan de lichamelijke ontwikkeling van het kind.

Kan jouw kind niet stil blijven zitten als hij of zij muziek hoort? Daar hebben wij Kids-dance voor!
Spelenderwijs worden motoriek en ritmegevoel gestimuleerd. Het meest belangrijke van alles is: plezier hebben in dansen!
Samen bewegen op muziek, basispasjes en dansjes op vrolijke muziek.

Bij de allerjongste start het ontwikkelen van een dansgevoel voor klassiek ballet al. Kleuters maken in deze les kennis met dans, muziek en expressie. Aan de hand van diverse thema’s wordt de fantasie van het jonge kind geprikkeld om op ontdekking te gaan naar de vele bewegingsmogelijkheden die klassiek ballet rijk is. Naast improvisatieopdrachten zijn er vastgelegde oefeningen om te werken aan de (ballet)houding, het ritmegevoel en bovenal dansplezier!

Streetdance & Hip Hop is een verzamelnaam voor vele stijlen: Popping, Locking, Krump, Old Skool, House, Swingbeats enz.. Doordat vele stijlen met elkaar gecombineerd worden is Hip Hop zo gevarieerd en uitdagend.

Het barst van zelfvertrouwen, lef en dynamische bewegingen! In tegenstelling tot de klassiekere dansvormen die hoog in het lijf zitten zit Hip Hop laag in je body, vanwege de roots in de Afrikaanse dans. Net zoals Afrikaanse dans hoort Hip Hop vol overgave te worden gedanst, een ruwe vorm van expressie. Woede, uitzinnige blijheid, verdriet; vloeiend en staccato. We dansen op eigentijdse beats, raps en ritmes.

Al onze Streetdance/Hiphop lessen zijn opgedeeld in leeftijd en niveau:
– 7 t/m 9JR
– 9 t/m 11JR
– 12+
– 15+
– 25+

Wedstrijdteam =
Ben jij een getalenteerde urban (hiphop, streetdance) danser? Heb jij de ambitie om jouw dansskills verder te ontwikkelen, samen met dansers die dezelfde passie delen? Wil je getraind worden door een te gek, inspirerend docententeam die helemaal into the urban dance wereld zijn en jouw alle choreo en performance skills & styles kunnen aanleren?
Dan zijn we zeker opzoek naar JOU!

Wedstrijdteams 2019/2020

The Rebels – 8 t/m 10 JR
Fuse Allstars – 10 t/m 13JR
Big Trouble – 12 t/m 16 JR
Top Notch – 12 t/m 16 JR
All Eyes On Us – 16+

Selectieteam =
Dansers die nog net niet klaar zijn voor het wedstrijd team maar wel extra en in een crew willen trainen komen hiervoor in aanmerking. Deze meiden gaan in eerste instantie samen trainen en optreden. Na een periode wordt gekeken of ze het niveau halen als team om te gaan deelnemen aan wedstrijden of individueel kunnen doorstromen naar het wedstrijdteam.

Selectieteams 2019-2020

Lil Rascals 6 t/m 8 JR
Fusion Crew 9 t/m 14JR

Meer informatie om deel te nemen aan een wedstrijdteam of deze te boeken voor een event/show?
Neem contact op via info@dansschoolfuse.nl of 06-82205604

 

Het showteam is een team wat wij creëren speciaal voor boekingen en optredens. Hierbij kan je denken aan optredens met artiesten en op evenementen. Elke week train je met je coach aan toffe shows die je dan samen met je team mag performen. Daarnaast werk je in de training aan verschillende choreografieën of oefeningen om te groeien tot een geweldige, allround danser!

SHOWTEAMS 2019/2020
9 T/M 11JR
12+

Meer informatie om deel te nemen aan een showteam of deze te boeken voor een event/optreden?
Neem contact op via info@dansschoolfuse.nl of 06-82205604

 

Klassiek ballet is een theaterdans die al vele jaren in ontwikkeling is, zo zijn er verschillende methodieken ontwikkeld. In de danslessen bij Fuse wordt de methode van Vaganova gevolgd, deze Russische methode is een veelgebruikte methode in dansend Nederland.
Middels de methode ontwikkelen de leerlingen danstechnische kwaliteiten, dansbeleving wordt gestimuleerd en samen maken de leerlingen veel dansplezier. In de lessen klassiek ballet bij Fuse wordt er op deze drie verschillende punten ingezet. Thematische danslessen zorgen ervoor dat de dansbeleving gestimuleerd wordt, de creativiteit de vrije loop mag gaan en de muzikaliteit wordt ontwikkeld om zo de componenten van klassiek ballet eigen te maken.

Ren, draai, spring, val, rol en zwaai.
Moderne dans is een heerlijke uitdaging waarbij het hele lichaam betrokken wordt. Danslessen waar plezier, techniek, beleving en dynamiek voorop staat.

Tijdens deze lessen leer je de techniek van de moderne dans en ontwikkel je een goed dansgevoel. Naast de techniek, proberen we ook te werken aan de beleving in dans. Wat voor verhaal vertel je, wat wil je uitstralen of overdragen? Hierdoor blijft het niet alleen bij danspasjes, maar krijgt de dans meer diepgang.
Je wordt zowel fysiek als mentaal uitgedaagd, als een echte performer!

In deze lessen staat dansplezier voorop, net als veel aandacht voor techniek. Behalve de gezelligheid van een groep is er ook veel individuele aandacht en proberen we iedereen op zijn manier te laten groeien en ontwikkelen.

Breakdance is een dansstijl die is ontstaan in New York. Het vormt samen met rap, graffiti en dj-ing de vier elementaire onderdelen van Hiphop.
Het is een mix van grondsporten, acrobatische bewegingen en dansbewegingen.
Breakdance is voor zowel jongens (b-boys) als meisjes (b-girls) die houden van veel bewegen, muziek en dans! Het is vet om te zien, stoer om te doen en cool om te leren!

In het begin leren de b-boys en b-girls simpele danspasjes en basis moves (freezes).
Naarmate b-boys en b-girls vorderen in het breakdancen leren ze meer uitdagende tricks & moves en werken ze ook aan creativiteit, originaliteit en het ontwikkelen van een eigen stijl.
Tijdens de lessen wordt er ook gewerkt aan het ritmegevoel, expressie en doorzettingsvermogen.

 

Naast de regulaire danslessen hebben we ook danslessen voor kinderen met een motorische- of kinderen met een verstandelijke beperking. Een dansles waarin plezier hebben en genieten van dansen op de voorgrond staat. De dansles bestaat uit verschillende thema’s, waarbij rekening gehouden wordt met de verschillende fysieke mogelijkheden van de leerlingen. Tijdens de les er ook aandacht en tijd voor creativiteit en samenwerking. De dansles wordt gegeven op de muziek van nu.

Commercial Class is een dansles waarin we gebruik maken van pop muziek (live versie), videoclips en films. Het is een combinatie van meerdere dansstijlen waaronder feminine, hiphop, jazz/funk en showdance
• Iedereen is welkom; man, vrouw, beginner of pro!

Heels class is een stijl waarbij er gewerkt wordt aan vrouwelijke, sexy en fierce bewegingen op [je eigen] hakken. Je krijgt in deze class zowel techniek als choreografie met een goede opbouw. Zo leer je hoe je goed op hakken moet lopen, bewegen en dansen zodat je ook tijdens de choreo’s kunt rocken.
Het is een combinatie van meerdere dansstijlen waaronder feminine, female hiphop, jazz/funk en showdance.